I spelet så finns det tre olika stammar: romare, galler och germaner. Då man registrerar sig på en server så har man möjlighet att välja någon av de olika stammarna. Stammarna skiljer sig åt vad gäller trupper och kostnader och allihopa har sina egna för och nackdelar. Valet av stam är därför viktigt inför ens kommande spelande.

 

Romarna

Detta är den stam somStammarStammar är standard valet och den passar den nya spelaren bra. Romarnas trupper är bland de bästa i spelet men dessvärre är dom dyra och tar ganska lång tid att utveckla. Romarnas största fördel är att dom kan utveckla ett råvarufält samtidigt som dom bygger en byggnad inne i byn, detta är dom ensam om. Bland romarnas fördelar kan även nämnas deras mycket kraftfulla infanteri och den höga försvarsbonus dom får genom sin mur. Kavalleriet är genomsnittsligt.

 

Galler

Gallerna är travians fredligaste stam och deras trupper utgör ett utmärkt försvar, men dom kan fortfarande mäta sig med de två andra stammarna om man väljer att spela med den mer agressiv taktik. Stamen är mycket flexibel för vilken roll du än väljer men det kräver lite erfarenhet och talang från spelarens sida. på plussidan kan även nämnas att dom har de snabbaste trupperna i speler och deras grotta är dubblet så stor som övriga stammars. Dessutom kan galler bygga fällor, upp till 200 i varje by, där i kan anfallande trupper stängas in.

 

Germaner

Germanerna är den stam som är mest specialliserad på anfall och passar såledse den lite mer aggresiva spelartypen. Germanerna kan vara aningen svårspelade för nybörjare men är man duktig så kan man komma långt med dom. Deras trupper är förhållandevis billiga och är utmärkta som plundrare, bland annat så rymmer bara fiendes grotta 2/3 av sitt egentliga innehåll. På den negativa sidan kan de dock nämnas att dom har dåligt försvar och överlag ganska långsamma trupper.

Stammar

Annonser