Byggnaderna finns väldigt välbeskrivet på andra sidor bland annat instruktionerna i spelet men ochså på travian/faq så jag tänker inte gå igenom varje enskild byggnad då detta verkar lite onödigt. Jag kan däremot gå igenom alla byggnader lite övergripande.

 

Råvaror

I början av spelet bör du focusera på råvarufält då råvarona du får ut (trä, lera, järn och vete) är grunden för ditt spelande och du kommer att behöva dom för att bygga upp dina övriga byggnader. din råvarupprodiuktion kan du övervaka på sidan som heter byöversikt. Alla byar har 18 råvarufält, din första by har alltid 4 skogshuggare, 4 lergroppar, 4 järngruvor och 6 vetefält, runt omrking dig finns det där emot andra landområden och dessa kan ha en annan fördelning av råvarufälten. Det finns byar som har 9 eller 15 vete och det finns ochså byar som har ett extra fält trä/lera/järn men inget landområde har mer än 18 fält. Fälten kan uppgraderas till max nivå 10, utom i huvudbyn där dom kan uppgraderas hur långt som helst, om man byter huvudby så kommer fältens uppgraderingar som är högre än nivå 10 försvinna i den gamla huvudbyn.

 

Bycentrum

I ditt bycentrum så finns det tjugotvå olika byggplatser att bygga på, det bör observeras att du endast kan ha en byggnad åt gången på varje tomt, detta innebär att du inte kommer att få plats med alla byggnader i en by så välj klokt. Du kan välja fritt vart du vill placera dina byggnader med två undantag, samlingsplatsen och stadsmur/pallisad/jordvall, dessa två byggnader kan bara byggas på specifika platser och på dessa platser kan ingen annan byggnad uppföras. När man startar en ny by så har man bara ha en byggnad i byn, huvudbyggnaden, den ligger allitd på samma plats, vill man ha den någon annanstans så får man riva den och bygga upp den på nytt, men detta är endast nödvändigt då man vill bygga ett världsunder i slutspelet.

De byggnader som man bygger används för olika ändamål, politiska, ekonimiska eller militära (se instruktionerna i spelet för beskriving). Många av byggnaderna kräver att din by uppfyller vissa krav innan du kan bygga dom.

 

Att avbryta byggnation

Vill man så kan man avbryta en byggnation och detta gör man genom att klicka på det röda x:et som är framför byggmätaren. Jag rekomenderar dock att man inte avbryter en byggnation om det inte är så att det har blivit riktigt fel, man får nämligen aldrig tillbaks alla de resurser som man spenderar på byggnaden. Då man avbryter en byggnation så får man endast tillbaks de resurser som det kostade att bygga förra nivån. Det är dock bättre att avbryta byggnationen än att fullfölja den och sedan riva byggnaden för river man den så för man inte tillbaks några resurser alls.

 

Att riva en byggnad

För att riva en byggnad så behöver du en huvudbyggnad med nivå 10 och det är där ifrån som du river dina andra byggnader. Huvudbyggnaden kan bara rivas ner till nivå nio här ifrån, vill man riva den mer så får man skicka katapulter ifrån en annan by, se bara till att byn som katapulterna kommer ifrån har en såpass hög samlingsplats så du kan välja att enbart attackera huvudbyggnaden annars riskerar du att få större delar av din by förstörd.

 

Skulle infogat ett byggnadsträd nedan med bilden blev beskuren så jag rekomenderar att ni besöker följande sida för ett väldigt bra byggnadsträd:

http://dhost.info/travian2005/Wiki/index.php/Tutorials:Building_Tree

***

Mer information om byggnader hittas på Byggnadsöversikt del 2.

Annonser