I spelet så finns det byar som har en annorlunda förldening av fälten än det som är standrard, ex så kan en by ha 9c eller 15c. C:et står för det engelska ordet crop=vete. För mer information om fördelning av fälten se avsnittet byggnadsöversikt.

Vetebyar är ju särskilt eftertraktade på travian eftersom där kan man hålla många trupper när man väl fått byn uppbyggd och fälten utvecklade. Det finns ingen markering på kartan som visar vart det ligger en veteby utan man får helt enkelt trycka på varje ruta för att se fördelningen av fälten, den här metoden är inte svår men den är jobbig och tidskrävande.

 

Utanför spelet finns det hjälpsidor som visar vart man kan hitta den veteby som ligger närmast sin egen by.

Kika in på den här sidan för att se hur en gratis vetesökare kan se ut: http://asite.110mb.com/cropfinder.php

Det bör observeras att det enligt travians regler inte är tillåtet att använda sig av tilläggsprogram som utför automatiska åtgärder eller orsakar kännbar server-användning.

*

Vill du använda den gör så här:

1. Välj server

2. Skriv in din bys kordinater

3. Välj hur många rutor bort du kan tänka dig att vetebyn får ligga

4. Välj typ av veteby 9/15c

5. Välj minsta oasbonus [alltså hur många oaser som ska ligga i närheten, väljer du minst 0% kommer du även få reda på byar som har högre oasbonus]

6. Välj hur du vill få vetebyarna sorterade (efter avstånd) eller (efter oasbonus)

7. Tryck ”serch”

Resultatet dyker nu upp och här kan du se all intressant information om vetebyn:

* dess kordinater * avstånd till din by * vilken typ av by det är (9/15c) * oas bonus * vem som äger byn (om någon gör det) * invånare i byn (om byn ägs) * allians (om byn ägs) *

 

Att bygga upp en veteby

Det är precis lika dyrt att bygga upp en veteby som det är att bygga upp vilken annan by som helst, det ska dock betänkas att det kommer ta mycket längre tid att få i ihop råvaror eftersom byn har färre fält med trä, lera och järn. Detta bör man framförallt ha i åtanke då man bygger upp en 15c, eftersom man i denna by bara har ett fält vardera av trä, lera och järn. Produktion på varje fält vid nivå 10 är 200 enheter/timmen och bygger man sedan upp murbruk/sågverk/järnguteri till max så kommer man upp i 250 enheter/timmen och mer än så kommer du inte producera i en by med 15c (om man inte skaffar sig en oas). Ta det lugnt med uppbyggnaden av vetefälten i början om du inte hade tänkt byta bort vetet mot andra enheter, vilket om det ska vara lönsamt kräver att du bygger ut din marknadsplats ganska ordentligt. Om så inte av fallet så låt veteproduktionen ligga lite under din övriga produktion och utveckla den först när du börjar få trupper. När man bygger upp en veteby så måste man vara beredd på att skicka råvaror från en annan by, särskilt om den veteby men har är en 15c.

Om det är så att man bara har en by och vill ha en andra by som veteby så bör man tänka till ordntligt om man överväger att skaffa en 15c. Personligen så tycker jag man gör klokare i att välja en 9c som sin andra by om man har den möjligheten, detta eftersom en by av den här sorten är lättare att bygga upp då den producerar fler enheter trä, lera och järn per timme. Tänk på att även när hela din by är uppbyggd så kommer du fortfarande behöva trä, lera och järn detta för att bygga trupper.

 

*

För s2, s3 och speeden så kan jag meddela att jag inte hittat någon gratis vetesökare (det finns dock betalalternativ att ladda hem). Men om någon känner till en gratis vetesökare för dessa servrar så skriv gärna en liten kommentar om detta.

*

Annonser